O firmie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „PABICH” powstał w 1993 roku w miejscowości Lubajny koło Ostródy, w województwie Warmińsko-mazurskim. Lubajny położone są w czystej i nieskażonej krainie Mazur zachodnich.

Swą działalność rozpoczęliśmy jako zakład rozbioru drobiu i hurtownia mięsa i wędlin. W toku rozwoju firmy w 2004 roku dostosowaliśmy zakład do standardów Unii europejskiej oraz rozszerzyliśmy działalność o produkcję wyrobów wędliniarskich skierowaną do konsumenta szanującego jakość i tradycje.

Staropolskie i lokalne receptury oraz oryginalne przepisy z podróży po Europie południowej, jak i pasja ludzi, którzy je wytwarzają, pozwoliły nam stworzyć gamę produktów o niepowtarzalnym smaku.

Nasze wędliny to produkty najwyższej jakości, wyrabiane sposobem tradycyjnym z surowców tylko pochodzenia krajowego, a przede wszystkim z regionu Warmii i Mazur,uznane przez naszych odbiorców i konsumentów a docenione i nagrodzone wielokrotnie w konkursach w kategorii „Produkt najwyższej jakości” w przetwórstwie mięsnym organizowany przez Miesięcznik „Rzeźnik polski” oraz w licznych konkursach lokalnych pod szyldem „Dziedzictwa kulinarnego”.

W związku z tym, że produkcja w dużej mierze wykonywana jest ręcznie, jej wielkość jest ograniczona!

Zapraszam do naszego stołu z życzeniami najlepszych doznań smakowych oraz satysfakcji z wyboru naszych produktów.

Z pozdrowieniami

dariusz